پژواک رامسر

آید به سوی ما باز ، هر کار زشت و زیبا!!!

پژواک رامسر

آید به سوی ما باز ، هر کار زشت و زیبا!!!

جواهرده در گذار هیات امنایی به مدیریت شورایی


جلیل پور منصوری/نامزد شورای اسلامی روستای جواهرده /برای گذار از شرایط فعلی مدیریت هیت امنایی به سوی تفکر شورای منتخب مردمی،   که با رقه حکمرانی مردمی و خرد جمعی جوانان و اندیشمندانش در سایه تجربه پیران خردمندش اولین دوره انتخابات شورای های روستاها را در سال 1392 تجربه می کند . نیاز به حضور پر شور شهروندان هست  تا با انتخاب اصلح  شرایط مدیریت نوین رقم خورده و  جواهرده این الماس خفته بر سایه بان سماموس به تراشه مدیریت خرد و اندیشه چشم نواز تر و گردش پذیر تر گردد. 


جواهرده در گذار هیات امنایی به مدیریت شورایی


جواهرده یکی از روستاهای شهرستان رامسر در استان مازندران است. این روستا در فاصله ۲۷ کیلومتری رامسر در دهستان سخت‌سر و در ارتفاعات ۲۰۰۰ متری البرز قرار دارد. بقولی  مسافری ظریف   و خوشرو از مشهد  که به دنبال خانه دوستش می گشت، می گفت ازوقتی از دوستم آدرس خانه ویلایش در جواهرده  را اینگونه برایش توصیف کرده بود : گفتم خانه ات کجاست ؟ با ظرافت شاعرانه اش به من گفته بود: وقتی ازرامسربه سمت کوهستان جنویی آن حرکت می کنی و از جنگلهای و آبشارهای زیبایش ره می پویی، به جایی می رسی که اگر شب بود و آسمانش صاف ، در آنزمان و آن مکان می توانی سبد سبد ستاره بچینی ! آن جا جواهرده است و قطعه بهشتی به جا مانده بر زمین

جمعیت روستای جواهرده بر ابر با مدارک و مستندات موجود در دفتر هیت امنای روستا بیش از (۲۴۷۰ خانوار) است خانوارهای که فقط تجربه سکونتی  تابستانی دارند.  وزمستانش را به نگهبانان و چند نفر ساکن دایمی آن می سپارند

وجود چشمه های آب آشامیدنی منطقه نیز از چشمه‌های متعددی چون «سلیمان‌«، «برشی‌« و «کوه کین‌« که در گذشته افراد خیرخواه، آب چشمه‌ها را تا نزدیکی ده هدایت کرده‌اند. امروزه اب شرب آن به همت مسئولین لوله کشی  که خنکای آن تشنگی را درهر لحظه حس پذیرتر می سازد ، ودر هر جرعه نوشیدنی انگار تورا به دوباره و چندباره تمنا می خواند تا مدام بنوشی انگار که این نوشیدنی پایانی ندارد  .

«جواهرده‌« ۱۲ محله قدیمی دارد که «جولاخیل‌« بزرگ‌ترین محله ده و بعد از آن «اوشیان سر»، «سید محله‌«، «برشی محله‌«، «آموسی خیل‌«، «صیقل محله‌«، «چاک دشت‌«، «سراب یا کربلا بنه‌«، «رمک محله‌«، «تنگدره‌«، «فتوک محله‌«، «کهنه تنگدره‌« و «شل محله»از دیگر بخش‌های این ده به شمار می‌روند.

معروف‌ترین کوه‌های آن عبارت‌اند از سرخ تله (بخش شرقی قله سماموس) واژک، سه براره رژه(رجه).

مرتفع‌ترین این قله‌ها، قله سرخ تله است. لپاسر با چشمه‌های معروف و درمانی آن و سماموس و مقبره شاه یحیی کیایی بر چکاد قله سماموس که دارای یخچال‌های دایمی است از جاهای دیدنی و جذاب آن است. جویبارهای بالادست این روستا با آبشارهای زیبا، پارک جنگلی وسیعی در میان دره که در کنار رود صفارود جای دارد و رودخانه‌ای با آب معدنی گازدار از جاذبه‌های گردشگری این منطقه به شمار می‌رود.

آثار تاریخی چون مسجد آدینه که گویا در گذشته‌های دور معبد و آتشکده‌ای زرتشتی بوده‌است و نیز گورهای گبری که در منطقه پراکنده‌است از آثار تاریخی آن به شمار می‌آید. هر چند مسجد آدینه در سال‌های اخیر در اثر برخورد آذرخشی به درخت زبان گنجشک ( ون )  کنار آن طعمه حریق شد، ولی مسجد کنونی گویا تمدن گذشته نیز است. در گذشته مراسم گل کاری دختران دوشیزه و جشن‌های همراه آن دیدنی بود و از همه مناطق گیلان برای شرکت در این جشن گرد می‌آمده‌اند. اولین تاریخ بنای مسجد آدینه به حدود ۷۰۰ سال و توسط شخصی به نام «شل شریف» برمی گردد که نامبرده از بزرگان جواهرده بوده است و خاندان شل آقاخانی (پورمنصوری) از بازماندگان وی می‌باشند

شاخص های جغرافیایی درتوسعه پایدار فضایی روستای جواهرده  چیست که بدان برتری می دهد تا جایی که از دهها شهر و شهرستان کشور  از منظر گردشگری شهیرتر در بالاتر رتبه جا گرفته است .

     دررشد وتوسعه جواهرده به صورت های گوناگون عوامل زیادی تاثیرگذار می باشند که از دید جغرافیایی  می توانیم - عوامل جغرافیای طبیعی عبارتند از (موقعیت جغرافیایی، شیب، توپوگرافی، اقلیم، خاک و آب، پوشش گیاهی، زمین شناسی ).نام برد  اما در بخش - عوامل جغرافیایی انسانی (عوامل اقتصادی، عوامل سیاسی اداری، عوامل اجتماعی؛ جمعیت، فعالیت های عمرانی شهر و قوانین و مقررات مربوط به شهر) بدلیل نبود ساختار اداری مناسب مهجور بوده است که این در سایه شکل گیری اولین شورای روستایی در سال 1392 تا حدی بر طرف شاید به سامان گردد.

جواهرده از منظر جغرافیای طبیعی شرایط متناسب با توسعه را داراست و عوامل انسانی نیز به دلیل تغبیرات ایجاده شده بدنبال ایجاد ظرفیت های نوین  است .

برای گذار از شرایط فعلی مدیریت هیت امنایی به سوی تفکر شورای منتخب مردمی،   که با رقه حکمرانی مردمی و خرد جمعی جوانان و اندیشمندانش در سایه تجربه پیران خردمندش اولین دوره انتخابات شورای های روستاها را در سال 1392 تجربه می کند . نیاز به حضور پر شور شهروندان هست  تا با انتخاب اصلح  شرایط مدیریت نوین رقم خورده و  جواهرده این الماس خفته بر سایه بان سماموس به تراشه مدیریت خرد و اندیشه چشم نواز تر و گردش پذیر تر گردد. 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.